Uutiset


9.9.

25.8.

23.8.

11.8.

2.8.

31.7.

 • Sipoossa viikonloppuna ajettujen mastereiden pohjoismaiden mestaruuskilpailujen parhaan tarmolaissijoituksen otti Tapio sunnuntaisessa sarjan M-30 maantieajossa. Tapio oli kovatasoisen lähdön viides ja kolmanneksi paras suomalainen. Jari ajoi sarjansa M-45 maantieajossa seitsemänneksi ja lauantain aika-ajossa kahdeksanneksi. Eniten ennakkoon odotettiin ehkä Raunilta sarjassa M-55, mutta sijoitus oli tällä kerralla yhdeksäs.
  Tempon tulokset
  Maantieajon tulokset

28.7.

25.7.

 • Sunnuntaina ajettiin Seinäjoella maastopyöräilyn maraton-cupin osakilpailu Joupiska MTB Marathon. Tuomas oli jälleen mukana ja kertoo kilpailusta:

  Reitti oli todella kaksijakoinen pitkine siirtymineen ja teknisine kivikko-juurakkoineen. Kallioiden välissä oli lisäksi piristäviä muta- ja suo-osuuksia.

  Lähdin reitin vaativuuden ja kuraisuuden vuoksi rauhallisesti matkaan, jottei kisa katkeaisi ensimmäiseen kivikkoon tai kura-altaaseen. Olosuhteet eivät myöskään aluksi inspiroineet mihinkään kisavauhtiseen ajoon. Alun pururatanousut otin siis hyvin kevyesti, mistä maksoin vähän aikaa polkuosuuksien jonotteluna, ennen kuin pääsin ajamaan vapaammin omaa ajoa. Siirtymät painoin sitten 40 km/h, koska alussa en ollut ajanut yhtään hapoille, ja tuttuja selkiä alkoi tulla ensimmäisen kierroksen puolivälin jälkeen vastaan. Tekniset pätkät tuli ajetuksi rennosti kovalla pyöritysnopeudella, joten ne eivät kuluttaneet energiaa juuri yhtään vauhdin pysyessä silti hyvänä.

  Kierroksen lopussa mentiin laskettelurinnettä ylös-alas. Mäen päältä näkyi Pohjanmaan lakeuksien lisäksi myös kova Kaupin Kanuunoiden letka, jonka ajoin kiinni toisen kierroksen alussa. Tässä kohdassa ajoin hieman ylikovaa, mutta ajattelin, että on pakko päästä hyvään peesiin ennen siirtymien vastatuuliosuuksia. Näitä kavereita en ollut alkukauden kisoissa nähnyt kuin lähtöviivalla.

  Porukkaa kaatuili ensimmäisessä teknisessä laskussa kuitenkin aika huolella, joten huomasin ajelevani siirtymät kaksin Picaron junnun kanssa, pienistä krampeista kärsien pk-sykkeillä. Krampin alkoivat jo ensimmäisellä kierroksella, kun välillä oli pakko jalkautua ylittämään vesiesteitä ja jalat kastuivat ja kylmettyivät. Myös juoma loppui yllättäen kesken, vaikkei kovin kuuma keli ollutkaan, mutta pitkillä siirtymillä ei ollut muutakaan tekemistä kuin hörppiä pullot tyhjäksi. Muuten olo oli todella hyvä ja tuntui kuin olisi sunnuntailenkillä ollut. Välillä edessä vilahteli Velo 8:n ajaja ja toiveet vieläkin paremmasta sijoituksesta nousivat. Krampitkin hellittivät poluilla ja 10 km maalista aloin taas ajaa kunnolla kilpaa.

  Meno loppui kuitenkin teräviin liuskekiviin n. 5 km maalista takarenkaan päästäessä ilmat ja litkut pihalle. Pumppailin rengasta useita kertoja, mutta tubeless ei suostunut tiivistymään. Heti renkaan tyhjentymisen jälkeen oli tekninen alamäki, joka piti tietysti ajaa täysiä, jotta saisin menetetyn ajan kiinni. Tuloksena oli kolme kaatumista yhdessä ja samassa mäessä. Tässä vaiheessa annoin periksi, koska en halunnut rikkoa itseni ja takavannetta enempää, joten loppumatkan tulin kävelyvauhtia tyhjällä renkaalla.

  Kahdeksan oman sarjani ajajaa meni lopulta ohitse, ja keskeytys kävi mielessä joka kerta, kun väistelin nopeampia. Sain kuitenkin taiteiltua itseni vielä loppumäen päälle ja ennen kaikkea sieltä alas ja maaliin. Jätin pyöränkin rauhaan enkä lähtenyt heittelemään sitä pitkin maalialuetta. Kisan jälkeen ei tuntunut fyysisesti oikein miltään, kun kilvanajo jäi tavallaan kesken, mutta tietysti olisi ollut hienoa ottaa kaukana olleesta kurakisasta hyvä sijoitus kotiin viemisiksi.

  -Tuomas-

25.7.

 • Ensi viikonloppuna ajetaan mastreiden pohjoismaiden mestaruuskilpailut Sipoossa. Rauni on valittu maajoukkueeseen sarjan M-55 maantieajoon. Tarmolaisista myös Tapio ja Jari osallistuvat kilpailuihin seurajoukkueessa.

7.7.

27.6.

 • Ensimmäinen Leijona GP on ajettu. Olosuhteet olivat lähes ihanteelliset ja mukana oli juhannuksesta huolimatta edustava joukko ajajia.

  Miesten eliten voitti jo varhain pääjoukosta karanneen kolmen ajajan ryhmän välisessä loppukirikamppailussa Velocitorin Marek Salermo. Toiseksi ajoi Kälviän Tarmon Marko Göös ja kolmanneksi Team Continentalin Marko Leppämäki.

  Naisten sarjan voitti selvällä erolla kanssakilpailijoihinsa Team Velo Cyclingin Pia Pensaari.

  Päivän ylivoimaisimman ajon teki miesten kilpasarjassa ajanut Cycle Club Helsingin Erkko Salonen, joka karkasi koko kilpailun yhtenäisenä ryhmänä ajaneesta pääjoukosta jo alkukierroksilla ja kasvatti eroa tasaisesti loppuun saakka. Maaliin voittaja tuli lähes puolitoista minuuttia ennen pääjoukkoa, jonka loppukiritaistelun voitti Tarmon Tuomas Laine. Muut tarmolaissijoitukset olivat Jari Valkaman kolmas tila M-40:ssä ja Rauni Eklundin viides miesten kilpasarjassa ja Tapio Viinikan viidestoista miesten elitessä.
  Kaikki tulokset

22.6.

22.6.

 • Kauden ensimmäiset SM-kilpailut ajettiin viime lauantaina Kirkkonummella. Galleriassa on kuvia SM-paritemposta.

15.6.

 • Viime lauantaina Jyväskylässä ajetussa MTB Marathon Laajavuoressa Tuomas ajoi kauden toistaiseksi parhaan sijoituksensa. Sunnuntaina Rauni puolestaan ajoi jälleen kymmenen parhaan joukkoon Porvoon ajot -klassikkokilpailussa miesten kilpasarjassa.

13.6.

 • Leijona GP:n kilpailuohjeet on julkaistu. Niihin voi tulla vielä korjauksia ja lähtöjä voidaan muuttaa, kun osanottajamäärät selviävät.

9.6.

3.6.

27.5.

27.5.

25.5.

21.5.

 • Säkylässä ajetaan viikonloppuna kaksipäiväinen etappiajo, jonka lauantaisessa aika-ajossa Rauni ajoi vaihteeksi omassa sarjassaan, mutta jäi toiseksi, kun kilpailun voitti kova kilpakumppani Helsingin Ilkka Kilappa. Miesten elitessä Tapio saavutti kauden toistaiseksi parhaan sijoituksensa ajettuaan 28:nneksi.

20.5.

 • Loputkin tarmolaisajajista saivat kautensa käyntiin, kun Tuomas ja Jari osallistuivat lauantaina maastopyöräilyn maratoncupin osakilpailuun, Skins XCM Nurmijärvi viime lauantaina. Jari osoitti jälleen hyvän kevätkuntonsa ja sijoittui sarjassaan viidenneksi, vaikka kärsi rengasrikon. Tuomas oli puolestaan 31. lähes sadan osanottajan miesten sarjassa. Raunikin oli mukana kokeilemassa maastossa ajoa, mutta kokeilu päättyi rengasrikkoon ja keskeytykseen.
  Sunnuntaina Tampereella ajetussa perinteikkäässä Rosendahl GP:ssä Tapio ei raskaalla radalla kestänyt kärjen kyydissä, ja sijoitus ylösajon ja ulosliputuksen jälkeen oli 40..

14.5.

13.5.

 • Rauni ja Tapio ajoivat Porin Tarmon järjestämässä Tarmo-maantieajossa viime sunnuntaina. Rauni ajoi M-Kilpa-sarjassa jälleen nuorempiensa kiusaksi hienosti viidenneksi. Tuulisessa säässä ja kovavauhtisessa kilpailussa M-Elitessä Tapio joutui tällä kertaa antamaan periksi ja keskeyttämään.

30.4.

14.4.

 • Sivusto on päivitetty uudelle kaudelle.